Showing posts with label world. Show all posts
Showing posts with label world. Show all posts

Tuesday, December 29, 2015

Space Junk, a Metaphor for How the Elites Run the World

Staff Writer, Nathaniel Diaz
Space / Junk 
__________________________________

Ever wonder what is out in space looking back at you?

I wonder how much junk and trash has been discarded there by corporations and governments that I, like the other billions of people on planet Earth, had nothing to do with. 

Even though Stuff in Space is not political, the website gives a glimpse into how the world is run by the elites sitting in board rooms, think tanks, and government offices who do not pick up after themselves but always find a way of blaming me, us.

So have fun counting the endless supply of space junk and other trash left behind by other than the 99% of people on Earth.

Stuff in Space is a realtime 3D map of objects in Earth orbit, visualized using WebGL.

The website updates daily with orbit data from Space-Track.org and uses the excellent satellite.js Javascript library to calculate satellite positions.

Source: Stuffin Space

Sunday, March 22, 2015

Full Disclosure - Hon. Paul T Hellyer

Staff Writer, DB Holmes
Full Disclosure / Government
__________________________________

Summary by Paul Hellyer on the major problems we face.

Hon. Paul T Hellyer important, heartfelt message to the world; "We have been given a few months, not years.....We are the ones destined to write our own history"

Former Defence Minister of Canada talks about urgent issues we face today, and how we can act on them as individuals, with a common coal of freedom and truth.

Source: Modern Knowledge

Wednesday, March 18, 2015

Our World, ISIS and Climate Change

Staff Writer, DB Holmes
Comedy / Current Events
________________________________

 
A comedic look at our world, how the news is covered by media and the government.


Source: ChangeDeChannel

Wednesday, January 14, 2015

CISPA Returns Because the Terrorists Hate Your Freedoms

Staff Writer, R. Patrick Chapman
Government / Surveillance 
__________________________________

That is right, the men and women of the United States Congress hate that you are free. Besides the fact that all the surveillance you and the rest of the world are under has not stopped a terrorist attack, Congress wants to make sure that they can spy on you more anyway.

Even though CISPA 2015 was introduced last Thursday, for some reason, the text of the bill has not appeared on Congress.gov. Earlier today, I called Representative Ruppersberger’s office to get a copy of the bill.

Under CISPA 2015 (HR 234), the Secretary of Homeland Security, the Attorney General, the Director of National Intelligence, and the Secretary of Defense would create the cyber threat information sharing program and also provide oversight for the program’s civil liberties protections. This is akin to allowing the foxes to guard the hen house. CISPA 2015 also mandates privacy and civil liberties reports, but allows government agencies to classify the annexes to the reports. In other words, CISPA 2015 does not intend to have any real oversight for civil liberties and privacy. Cyber threat information shared with the government would also be exempt from the Freedom of Information Act and would be a serious blow to transparency in government. Perhaps the worst thing about the CISPA 2015 bill is that it would give immunity from criminal prosecution and lawsuits to anyone sharing cyber threat information with the government. CISPA 2015 would provide for an even cozier relationship between Silicon Valley and the US government at the detriment of civil liberties and privacy for everyone else.

CISPA 2015 has now been referred to the House Committees on the Judiciary, Armed Services, Homeland Security, and Intelligence.
Why do the American people have to give up their rights to serve the paranoia of government officials? 

Who are the terrorists anyway? Ordinary citizens? The "rebels" the U.S. government funds and supplies with weapons? Or Congress itself?


Source: Pirate Times

Wednesday, November 12, 2014

History Unhinged: All Hail... the Pope? Part One

Staff Writer, R. Patrick Chapman
Government / History 
____________________________________

What if everything taught in school left out key points in the history of America? The history of the world? 

In this two part article, which the full version is linked to at Source, we learn the origins of British and Vatican influence in America. 
Part One 
1. Who funded the grants for the land development in the original 13 Colonies?
ANSWER:There were several entities involved in exploring America, but the King of England was the point of contact. Other countries said that they had claim to lands; however, they were not clever enough to get the paperwork straight, nor were they strong enough to defend their legal Claim; hence, they lost both the legal and physical battle for occupation of America.

2. What were the names, founding dates, and connections to the King of England by the original 13 colonies?

[SOURCE: World Book Encyclopedia (WBE)]

ANSWER:
1067-Virginia – Charter by King to the Virginia Company of London
1620-Massachusetts – Charter granted by the King to the Puritans
1623-New Hampshire – King appointed Council of New England for settlement
1624-New York – Charter by King to Duke of York
1622-Connecticut – Charter by King to John Winthrop
1634-Maryland – Charter by King to Lord Baltimore
1636-Rhode Island – King granted “Charter of Rhode Island & Providence Plantations”
1638-Delaware – Charter by King to Duke of York
1643-Pennsylvania – Grant by King to William Penn
1653-North Carolina – Grant by King to Sir Robert Heath
1660-New Jersey – Grant by King to Duke of York
1670-South Carolina – Grant by King to Eight “Lords Proprietors”
1733-Georgia – Grant by King to a Corporation entitled: “Trustees for Establishing the Colony of Georgia in America

3. Who owned the colonies?
ANSWER: The legal contracting documents for the colonies were of three types, but all of them were under the direction of the King of England:

(a) royal – under the direct control of the King
(b) proprietary-under the control of a Proprietor, an appointed by the King
(c) corporate-under a charter obtained from the King of England by a company with stockholders. [SOURCE: WBE]

4. Did each colony have its own form of government?
ANSWER:Each colony had a governor and a legislature; however, the King of England appointed the governor over the royal colonies. In proprietary colonies, the King appointed the Proprietor, who appointed the governor. In Connecticut and Rhode Island the people elected the governor; however, Connecticut was under the Fundamental Orders until it received a royal charter in 1662 and Rhode Island was under the English charter of 1663, which served as its constitution. [SOURCE: WBE]

5. Did the colonies have laws?
ANSWER:The laws that were passed by any of the colonial legislatures had to be approved by the English government. Governors appointed by the King had the responsibility of carrying out his orders. The King expected them to enforce the laws of England, especially acts of Parliament that regulated colonial trade. [SOURCE: WBE]

6. Did Christopher Columbus discover and claim any of the original 13 colonies for Spain or Portugal?
ANSWER:No. Columbus traveled around the areas of Jamaica, Costa Rica, Panama, etc. [SOURCE: WBE]

7. What is a Commodity Exchange?

ANSWER: “Commodity exchanges are voluntary trade associations. They are called organized markets, because all members must follow certain trading rules. All business, for example, must be conducted on the trading floor within certain hours. Rules set the commission (fee) that may be charged in a transaction, and the time within which payment must be made.” [SOURCE: WBE]

8. Did the colonies have connections to a Commodity Exchange in England?
ANSWER: Yes, It was called the Board of Trade (1621-1970)
QUOTE:
URL: http://webarchive.nationalarchives.gov.uk/
“The1621 Privy Council, directed by the King, ‘to take into their consideration, the true causes of the decay of trade and scarcity of coin within the Kingdom and to consult the means for the removing of these inconveniences.’ As a result a committee of inquiry was set up named ‘The Committee of Privy Council for Trade and Foreign Plantations’ (this is still the formal title of the ‘Board of Trade’) and this committee can be regarded as the germ of the Board of Trade.”

“Throughout the seventeenth and eighteenth centuries, trade matters remained the responsibility of Privy Council Committees. In 1696 William III set up a body of eight paid Commissioners ‘for promoting the trade of our Kingdom and for inspecting and improving our plantations in America and elsewhere.’”

9. Does the word “plantation” mean a large farming enterprise?
ANSWER: No. The definition found in Burke onConciliation of the Colonies stated, “Plantations–colonies; the plantings of a new society or race. The term is regularly so used in Acts and Charters, and has no reference whatever to cultivation of the soil.”

10. Did the King of England operate on his own as a free agent in the creation of the colonies?
ANSWER:No. The King of England was bound to the Treaty of 1213. The following brief history explains who was actually in charge of the colonies.

QUOTE:
[ INTRO: The King refused to accept Stephen Langton as the Archbishop of Canterbury by Pope Innocent III in 1208, and the King was excommunicated from the Catholic Church by the Pope for his disobedience to contractual agreements to the Crown. The Pope and the King owed money to the Crown bankers, so the Pope had to reign in a naughty King in order to avoid default to The Crown.]

“Faced with defeat by the forces aligned against him by the Vatican, King John ran for cover, and sought to regain the support of the Pope. He returned the title to his kingdoms of England and Ireland to the Pope, as vassals, swore submission and loyalty to him, accepted Langton as Archbishop of Canterbury, and offered the Pope a vassal’s bond of fealty and homage, an annual tribute of 1,000 marks (equivalent to a bit more than 666 pounds sterling) and the return of the Church property he had seized when he had rebelled against it.

“Two months later, in July 1213, King John was: absolved of excommunication, at Winchester, by the return Arch Bishop of Canterbury Langton.

“Three months later, on October 3, 1213, King John ratified his surrender of his kingdoms to the Pope, who by virtue of his position as Vicar of Christ claims ownership of everything and everyone, on earth in the tradition of the Nazarene-Communist supercapitalist superdictatorship that is true fundamentalist Christianity.

“On April 21, 1214, the Pope, in Rome, formally accepted King John’s surrender of his kingdoms and his pledge of vassal (together with the moneys paid in tribute); and three months later, in July 1214, Pope Innocent III raised the interdict against the English.

“Thus the Pope assured the English of ‘access to Heaven,’ from which they had been ‘barred’ by their king’s opposition to the church’s Nazarene, or Communist, totalitarianism and denial of civil rights to mankind.”

[SOURCE: British Museum Publication G. R. C. Davis, entitled Magna Carta (211), and American Counsel of Christian Laymen: How Red is The Federal Counsel of Churches.]

11. Did the Treaty of 1213 actually affect the ownership of the colonies?

ANSWER:The Vatican owned the colonies, but let the King serve as the manager for the enterprise. The Vatican was busy fighting Crusades and expanding The Kingdom.

12. What did the Treaty of 1213 actually say?
ANSWER:The original Treaty of 1213 is located in the London Archives and is available to Ph.D.s; however, a copy of a translation has been made available. It remains in power to this day. It states:

QUOTE:“The King’s Concessions of May 15, 1213 to the Pope–“We wish it to be known to all of you, through this our charter, furnished with our seal, that inasmuch as we had offended in many ways God and our mother the holy church, and in consequence are known to have very much needed the divine mercy, and can not offer anything worthy for making due satisfaction to God and to the church unless we humiliate ourselves and our kingdoms: we, wishing to humiliate ourselves for Him who humiliated Himself for us unto death, the grace of the Holy Spirit inspiring,not induced by force or compelled by fear, but of our own good and spontaneous will and by the common counsel of our barons, do offer and freely concede to God and His holy apostles Peter and Paul and to our mother the holy Roman church, and to our lord pope Innocent and to his Catholic successors, the whole kingdom of England and the whole kingdom Ireland, with all their rights and appurtenances, for the remission of our sins and of those of our whole race as well for the living as for the dead; and now receiving and holding them, as it were a vassal, from God and the Roman church, in the presence of that prudent man Pandulph, subdeacon and of the household of the lord pope Innocent, and his catholic successors and the Roman church, according to the form appended; and in the presence of the lord pope, if we shall be able to come before him, we shall do liege homage to him;binding our successors aid our heirs by our wife forever, in similar manner to perform fealty and show homage to him who shall be chief pontiff at that time, and to the Roman church without demur. Concessions of May 15, 1213 to the Pope.” [END QUOTE]
End of Part 1

Source: A Nation Beguiled

Sunday, June 1, 2014

Swede Party Opposes Bilderberg 2014

Staff Writer, R. Patrick Chapman
World Government / News
________________________________


Sweden's Free Party opposed the Bilderberg Meeting, but who would know? The American mainstream media ignores this meeting to the point of deafening silence. This meeting, which coincides with other groups like the Council on Foreign Relations, creates world policy for global control, personal and corporate profiteering, as well as political favor.

Mark Anderson reports from Europe about this invitation only meeting.


Source: NextNewsNetwork

Wednesday, February 12, 2014

Debt Illusion and Free Market Manipulation with Dr. David E. Martin

Staff Writer, DL Mullan
News / Government
_____________________________

In this interview edition of Buzzsaw, Sean Stone discusses Debt Illusion and Free Market Manipulation with Dr. David E. Martin.

Guest Bio:
Dr. David E. Martin is the Founder and Chairman of M·CAM Inc., the international leader in innovation finance, trade, and intangible asset finance. Actively engaged in global ethical economic development, Dr. Martin’s work includes financial engineering and investment, public speaking, writing and providing financial advisory services to the majority of countries in the world.

Dr. Martin has founded several for–profit and not–for–profit companies and organizations and serves on several boards. He was the founding CEO of Mosaic Technologies, Inc., a company that developed and commercialized technologies in advanced computational linguistics, dynamic data compression and encryption, electrical field transmission, medical diagnostics, and stealth/anechoic.